könyv
Eredeti ár: 5999 Ft
Szállítás: 2-3 munkanap
Kiadó: Helikon Kiadó
Megjelenés éve: 2024
A krimikirálynő kulináris portréja – a szakácskirály legendás receptjei Párizsból és Londonból, Szederkényi Olga exkluzív irodalmi szakácskönyvében. Mi volt Agatha Christie kedvenc koktélja? Mit reggelizik Miss Marple? És mi baja van Poirot-nak az ötórai teával? Szederkényi Olga rendhagyó irodalmi szakácskönyvében egyszerre van jelen a francia és az angol kulinária művészete, no meg a méregkeverés tudománya. E különleges kötetnek éppoly szerves része a jégből faragott hattyúban feltálalt Peche Melba, mint a romantikus körülmények közt odaégetett sült hering, és persze az arzénes curry. Írni, főzni és gyilkolni: e könyv lapjain e háromszöget járjuk be Agatha Christie életén és regényein, valamint a francia „szakácskirály” Auguste Escoffier receptjein keresztül. „A Halál a Nílusonból kiderül, hogy gyomorbajos ember nem tud gyilkolni. A Gyöngyöző ciánból megtudjuk, hogy a brit lányokban azért nincs már elég életerő, mert kevés spenótot esznek. A Holttest a könyvtárszobában felütésében Miss Marple egyik ismerőse először megállapítja, hogy a konyhából sült szalonna illata száll, és csak utána közli, hogy egy hulla fekszik a könyvtárszobában. " ..
Szederkényi Olga SZÉPIRODALOM EGYÉB Helikon Kiadó
| Formátum | könyv | 
| Kiadó | Helikon Kiadó | 
| Év | 2024 | 
| Katalógusszám (ISBN) | 9789634792710 | 
| Online ár | 4375 Ft | 
| Eredeti ár | |
| Online kedvezmény | 28% | 
| Szállítás | 2-3 munkanap | 
| ... | ... |